Svetilka Tropicarium je posebej namenjena rasti rastlin v vašem tropskem rastlinskem terariju. Njena posebnost je, da simulira povprečen tropski dan, ki je dolg dvanajst ur in ima svojo značilno biodinamiko svetlobe. Svetloba je sestavljena iz specifičnih valovnih dolžin in jakosti svetlobe, ki so značilne za tropsko podnebje in se dinamično spreminjajo skozi ves dan (torej tako, kot se to dogaja v naravi).

Za piko na i so pri dinamiki svetlobe upoštevane tudi vsakodnevne tropske nevihte, ki so značilne za to podnebje. To je čas, ko imajo rastline nekakšen ‘popoldanski počitek’.

Svetilka omogoča, da lahko terarij zdaj postavimo na katerokoli mesto v našem stanovanju, tudi v prostore z zelo malo ali celo nič naravne svetlobe, saj svetilka rastlinam nudi vso potrebno svetlobo, ki jo potrebujejo.

Tudi, če je program ‘tropskega dneva’ že potekel, lahko svetilko v terariju uporabimo kot ambientalno ali nočno svetilko. To naredimo tako, da z ustreznim številom pritiskov na tipko izberemo željeno svetlobo. Po končani uporabi ne pozabimo ugasniti svetilke.

Svetilki je priložen USB kabel, ki ga priklopimo na omrežni polnilnik in vstavimo v vtičnico.

Navodila za uporabo:

Svetilko prižgemo s pritiskom na zgornji del lesenega pokrovčka. Sveti 12 ur in nato samodejno ugasne.

Najbolje je, da svetilko vsak dan prižgemo ob približno istem času. V kolikor svetilko pozabimo prižgati ob določenem času, lahko s vsakim naslednjim pritiskom čas svetenja skrajšamo za 3 ure.

  • Pritisnemo 1x = čas svetenja 12 ur
  • Pritisnemo 2x = čas svetenja 9 ur (hladno bela svetloba)
  • Pritisnemo 3x = čas svetenja 6 ur (nevtralno bela svetloba)
  • Pritisnemo 4x = čas svetenja 3 ure (toplo bela svetloba)
  • Pritisnemo 5x = svetilka se ugasne