Orhidarij Tropicarium

70.00

Rastlinski tropski terarij z orhidejo in drugimi tropskimi rastlinami v stekleni ovalni posodi.

Njegova posebnost je predvsem miniaturna orhideja (Dendrobium), ki je pritrjena na kamen. Za življenje sploh ne potrebuje zemlje, saj vodo in hranila črpa kar iz zraka in podlage na katero je pritrjena. Prav tako sta na kamen pritrjena še mah in fikus, okrog kamna pa boste našli še 5 drugih tropskih rastlin (mah, fitonija, selaginella…)

Orhideja izvira iz Tajske. Njen cvet je bele barve.

V orhidariju je območje visoke zračne vlage in toplejše klime, ima pa tudi majhno luknjo, ki skrbi za boljše kroženje zraka, ki ga nekatere rastline (orhideje) potrebujejo.

Vzgoja orhideje je zaradi tega zelo enostavna! V orhidariju se zaliva le spodnji del (zemlja), voda pa nato po kamnu potuje še do rastlin na njem. Podobno kot pri zaprtih terarijih, se tudi orhidarij zaliva zelo redko. Približno 1x na mesec preverimo, če so granule zemlje še mokre. Ko ne puščajo več mokrega odtisa na steklu, orhidarij previdno zalijemo s približno 1-2 dl destilirane vode. Zalivanje je običajno potrebno le parkrat na leto.

V orhidariju je posebna vulkanska prst, ki je polna hranil, mineralov in elementov v sledovih, potrebnih za optimalno rast rastlin.

Vsebuje zmajev kamen, ki ima posebno obliko po kateri spominja na zmajevo kožo. Barve v kamnu lahko melirajo iz rjave v rdečkasto, oranžno, rumeno, vijolično in sivo.

Višina: 30 cm
Širina: 18 cm

Kategorija:

Go to Top