Aqua lanterna je prav poseben Tropicarium izdelek. Gre za stekleno posodo v obliki lanterne, ki je napolnjena z vodo in dvema prav posebnima zelenima žogicama.

Marimo kroglica je poznana kot simbol ljubezni. Kroglice izvirajo iz hladnih, sladkovodnih jezer na Japonskem in Irskem. So skupek alg, ki se valjajo po plitvih robovih jezer in se tako združujejo in oblikujejo v popolno kroglico! So v celoti zelene (znotraj ni nobene druge opore, na kateri bi rasle). Ko imajo dovolj svetlobe izvajajo fotosintezo in proizvajajo kisik, ki jih dvigne na površje. Ko je svetlobe manj, se spet vrnejo na dno. Rastejo zelo počasi (približno 6mm na leto) in so zelo enostavne za vzdrževanje.  Kroglica je poznana tudi kot znak večne ljubezni in naklonjenosti. Legenda namreč pravi, da je zaljubljen mlad par pobegnil od doma zaradi neodobravanja njune ljubezni. Med begom sta tragično padla v jezero in utonila. Njuni duši bi se naj spremenili v “moss ball” in tako simbolično večno živeli skupaj.

Oskrba Aqua lanterne je minimalna. Vodo v posodi lahko po potrebi vsake toliko časa zamenjamo. Vodo enostavno izlijemo in natočimo novo, lahko kar iz domačega vodovoda. Voda naj bo sobne temperature. Notranjost posode lahko izpraznimo (tudi marimo žogice) in jih po potrebi speremo pod vodo. Aqua lanterno postavite na indirektno svetlobo. Aqua lanterna vsebuje še snežno vejo, pesek in zmajev kamen.

Višina: 27 cm
Širina: 14 cm